Huset kapitel 1

Nu har alla börjat med att skriva en roman vi kallar Huset. Vi skriver ett kapitel i taget, med början om själva huset. Denna uppgift pågår mellan veckorna 46-9. Vi skriver varje kapitel samt gör en bild till, på två veckor. Kapitel ett kommer dock att göras klart på en vecka.

Arbetsgång till varje kapitel:

Efter att vi läst ett kapitel högt i klassen om huset Sigillet  är det dags att arbeta själv: utkast, renskriva, respons från kamrat och lärare samt en färglagd bild till kapitlet. Vi renskriver på dator/IPad med teckenstorlek max 14 i löpande text och ett tydligt teckensnitt.

Ditt hus ska ha fyra lägenheter och två lokaler på gatuplanet. I lägenheterna bor det personer/familjer, vilka och hur många personer det bor i varje lägenhet bestämmer du själv. Det kan finnas en vind och/eller en källare i huset. Där kanske det också bor någon, kanske ett spöke?

Kapitel 1: Huset

Beskriv huset och dess omgivning, så detaljerat du kan. En adress ska finnas med. Skriv vad det är för lokaler i huset. Skriv också en kortare information om vilka som bor i lägenheterna. Mer detaljerade personbeskrivningar och beskrivning av lägenheterna och lokalerna kommer du att få göra i nästa kapitel.

Lycka till! önskar Anna

 

 

2 reaktion på “Huset kapitel 1

  1. Så roligt! Jag tyckte att det var väldigt kul att skriva om mina olika familjer! Lycka till alla goa glasbergare! :) Hälsningar från Sydney!

  2. Ska man skriva det i ja form eller hon/han form??
    Kan man t.ex säga “jag har hör alla möjliga spökhistorier om det…?” eller ” Där bor jag och min familj”?? eller “där bor hon och sin familj”???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>